Restoranas "Džiaugsmas"

Autorius

Giedrė Datenytė, Monika Zemlickaitė, Danuta Vansovič, Donatas Laucius

NUOTRAUKŲ AUTORIUS

Norbert Tukaj

METAI

2017

Restoranas įsikūręs įdomiomis istorijomis apipintame pastate Vilniaus g. Ant pastato fasado kabanti poeto ir Nobelio laureato J.Brodskio lenta bei čia gyvenusių garsių žmonių per paskutinius dešimtmečius sunykęs atminimas, iškėlė užduotį pastatui nors iš dalies grąžinti kultūrinę jo vertę. Tam pasiekti prie projekto prisidėti buvo pakviesti trys skirtingi menininkai, kurie trims pastato aukštams sukūrė tris labai skirtingus darbus. Trys pastato aukštai padiktavo ir tris skirtingas sakralaus džiaugsmo interpretacijas. Pirmo aukšto erdvė iš prigimties buvusi tamsi buvo sąmoningai dar daugiau užtamsinta ir ‘užlabirintinta’ pastačius naujas atitvaras bei įrengus čia specialų teatrališką apšvietimą. Antram aukšte įsikūrusi atviro tipo virtuvė ir indų plovykla savo paviršiais ir apdaila organiškai apsijungia su čia esančia pagrindine sale. Čia naudojamos medžiagos kuria bistro tipo restorano įvaizdį. Trečiame aukšte esanti palėpinė erdvė įrengta, kaip pobūvių salė. Pagrindinis jos akcentas 3.5 m ilgio paskutinės vakarienės betoninis stalas sutalpina aplink save 18 asmenų. The restaurant is located in a breathtaking building in Vilniaus str. The memory board on the facade of the building of the deceased poet and Nobel laureate J.Brodskis, as well as the memory of famous people who have lived here over the past decades, raised the task of restoring the cultural value of the building somehow. Three different artists were invited to contribute to the project, which created three very different works for the three floors of the building. Three floors of the building also dictated three different interpretations of sacred joy. The first floor space, by nature, was darkly deliberately darkened and "fortified" by installing new partitions and installing special theatrical lighting here. The open-air kitchen and dishwasher located on the second floor, with its surface and materials, are organically fitted with the main dining room. The materials used here create a bistro-style restaurant. On the third floor, the attic space is equipped as a private dining room. Its main attraction is a 3.5-meter long concrete dining table which can fit 18 persons around it.